Doneer nu

Be’ad Chaim; voor het leven!

De abortuswetgeving in Israël is uiterst liberaal. Per jaar maken maar liefst 19.000 Israëlische moeders door middel van een abortus een einde aan het ongeboren leven in hun baarmoeder. Veel van deze moeders komen tot dit ingrijpende besluit omdat ze te weinig financiële draagkracht hebben om een kind groot te brengen.

De organisatie Be’ad Chaim (‘voor het leven’) probeert er alles aan te doen om deze moeders te steunen. Zij helpen de moeders aan een babyuitzet en verschaffen vouchers waarmee de moeders een jaar lang luiers en andere babyproducten kunnen aanschaffen. Afgelopen jaar redde de organisatie op deze manier het leven van maar liefst 356 kinderen.

De financiële situatie van veel jonge moeders is tijdens de coronacrisis verslechterd. Be’ad Chaim heeft daarom besloten om komende periode de waarde van de vouchers te verhogen van 250 NIS (ruim 60 euro) naar 450 NIS (zo’n 110 euro) per maand.

Graag willen we met Be’ad Chaim deze moeders en kinderen helpen in deze pittige tijd. Als we erin slagen om 10.000 euro bijeen te brengen, kunnen we drie maanden lang meer dan 65 moeders en kinderen een extra steuntje in de rug geven. Helpt u mee?

Waar staan we nu?

Doel: € 10.000
Stand: € 3.330
Doneer nu aan dit project

Andere projecten