Doneer nu

Diaconaat Karmiël

Karmiël is een middelgrote Joodse stad in Galilea. Een groot deel van de 55.000 inwoners is afkomstig van uit de voormalige Sovjet-Unie. De levensstandaard in Karmiël is laag vergeleken met andere steden in Israël.

In de stad bevindt zich de Joods-messiaanse gemeente Ha Derech (De Weg). Deze gemeente telt ongeveer 200 leden en is opgericht in 1989. Veel leden hebben een immigrantenachtergrond. De gemeente steekt veel geld en energie in diaconale hulp.

De messiaanse gemeente in Karmiël wordt geleid door ds. Yossi Ovadia. Hij is opgegroeid in een orthodox-Joods gezin. Op 23-jarige leeftijd kwam hij tot geloof. Sinds 2003 werkt hij fulltime als pastor.

Als gevolg van de corona-crises hebben diverse gemeenteleden hun baan verloren, waaronder een leraar Engels. Van een nieuw immigranten gezin (echtpaar en drie kinderen) stopte recent de speciale immigrantenuitkering. Het lukt de vader nu echter niet om een nieuwe baan te vinden.

De diaconie van de kleine gemeente wil de gemeenteleden niet in de kou laten staan en is bereid om de huishuur van drie gedupeerde gezinnen te betalen. De huishuur van betrokkenen betreft totaal 3500 euro over een periode van twee maanden. Helpt u de gemeente mee om deze diaconale hulp mogelijk te maken?

Waar staan we nu?

Doel: € 3.500
Stand: € 238
Doneer nu aan dit project

Andere projecten