Doneer nu

Hulp aan vluchtelingen

Ds. Yoyakim Figueras was lange tijd voorganger van een kleine messiaanse gemeente in Arad. Tegenwoordig steekt hij samen met zijn vrouw Debbie veel tijd en energie in hulp aan Sudanese vluchtelingen en bedoeïenenkinderen. Hierbij komt zijn opleiding tot sociaal werker goed van pas.

Er zijn in Israël enkele duizenden vluchtelingen uit Sudan. Velen van hen wonen er al tijden. De asielprocedures verlopen traag; de onzekerheid is slopend. De economische problemen als gevolg van de coronacrisis raken de vluchtelingen extra hard. Veel Sudanezen werkten in de kuurhotels in Ein Bokek, een stadje aan de Dode Zee. Het (medisch) toerisme is echter compleet ingestort. De meeste vluchtelingen zijn daardoor hun baan kwijtgeraakt. Slechts een enkeling vond parttime werk in een fabriek waar desinfecterende gels worden gemaakt.

Ds. Figueras probeert er juist ook in deze tijd te zijn voor de Sudanese vluchtelingen. Veel sociale activiteiten kunnen vanwege de overheidsmaatregelen niet doorgaan. Hij probeert daarom nu vooral te helpen met voedselpakketten en financiële ondersteuning.

Voor het laatste heeft ds. Figueras onze hulp ingeroepen. Onder de vluchtelingen in Arad bevinden zich namelijk ook enkele ongehuwde moeders. Zij verloren allen hun baan. Van de messiaanse gemeenschap ontvangen ze voedselpakketten. Het grootste struikelblok voor de moeders vormt echter de huishuur.

Ds. Figueras heeft zich voorgenomen om voor de komende vier maanden de huur te betalen van vier jonge moeders. Per gezin bedraagt de huur ongeveer 420 euro per maand. Daar komen de kosten voor elektriciteit, water en gas bij. Totaal (huur plus nutsvoorzieningen) gaat het om een bedrag van zo’n 600 euro per gezin per maand.

Voor 9600 euro kunnen we samen vier gezinnen vier maanden lang voorzien van huisvesting. Helpt u ds. Figueras mee dit mogelijk te maken?

Waar staan we nu?

Doel: € 9.600
Stand: € 7.620
Doneer nu aan dit project

Andere projecten