Doneer nu

Israëlisch Bijbel­genootschap

Het Israëlisch Bijbelgenootschap is een onmisbare partij in Israël. De organisatie levert niet alleen Bijbels en theologisch materiaal. Ze beheert ook twee Bijbelwinkels; één in Tel Aviv en één in Jeruzalem. Velen weten de winkels te vinden. Dat geldt niet alleen voor messiaanse Joden, maar ook voor tal van toeristen en mensen die geïnteresseerd zijn in het christendom.

In verband met de lockdown zijn de winkels in Tel Aviv en Jeruzalem gesloten. Dit betekent een stevige aderlating. Het Bijbelgenootschap heeft weliswaar een webshop, maar verliest desondanks een belangrijk deel van haar inkomsten uit boek- en souvenirverkoop. Overheidssteun krijgt de organisatie niet.

De tweede lockdown dreigt daarom ook het Bijbelgenootschap te veel te worden. Om te voorkomen dat de organisatie omvalt, is inmiddels afscheid genomen van één werknemer. Verder inkrimpen is eigenlijk geen optie. De webshop moet bijgehouden worden en ook wil de organisatie juist in deze tijd zichtbaar blijven op internet zodat op die manier mensen met het Evangelie worden bereikt.

Om de situatie het hoofd te bieden heeft het Bijbelgenootschap een beroep gedaan op het noodfonds.  De concrete vraag is of wij bereid zijn om een deel van de personeelskosten voor onze rekening te nemen. Hoewel de daadwerkelijke nood hoger is, streven we ernaar het Israëlische Bijbelgenootschap in eerste instantie te steunen met een bedrag van 30.000 euro. Kunnen we wat dit project betreft ook op u rekenen?

Doneer nu aan het Israëlisch Bijbelgenootschap

Waar staan we nu?

Doel: € 30.000
Stand: € 100
Doneer nu aan dit project

Andere projecten