Doneer nu

Maaltijden voor armen

Met een lege maag op school in het land van melk en honing. De Nederlandse Jodin Marjon Kunstenaar was ontzet toen ze hoorde dat in Israël veel verborgen armoede voorkomt.

Marjon is er de vrouw niet naar om bij de pakken neer te zitten. Ze richtte een stichting op: Yad Elie. De stichting verspreidt inmiddels al vele jaren warme maaltijden onder kinderen uit Joodse én Arabische kinderen uit achterstandsgezinnen. Door zich als Joodse stichting ook te bekommeren om het wel en wee van de Arabische kinderen hoopt Yad Elie het onderlinge Joods-Palestijnse wantrouwen te doorbreken.

Vanwege de coronacrisis is de spits van het werk tijdelijk verlegd – scholen zijn immers gesloten. De stichting heeft zich het lot aangetrokken van Afrikaanse vluchtelingen die woonachtig zijn in Jeruzalem. Deze groep is bovengemiddeld hard getroffen door de crisis. Ook verspreid de stichting in samenwerking met een Arabische school voedselpakketten aan armlastige Palestijnse families in Oost-Jeruzalem. De pakketten bevatten onder andere meel, olie, bonen, suiker en rijst.

Yad Elie wordt gefinancierd door een aantal (buitenlandse) stichtingen. Daarnaast organiseert ze zelf sponsoractiviteiten. De eigen sponsoractiviteiten kunnen vanwege de overheidsregels niet doorgaan. Een aantal buitenlandse donors heeft de steun vanwege de coronacrisis sterk verminderd.

Yad Elie blijft ondertussen haar werk doen. Vooral ook omdat de nood onder de jeugd van Jeruzalem door de coronacrisis sterk toeneemt. Totaal verwacht de organisatie in de eerste helft van 2020 echter zo’n 7000 euro minder aan inkomsten te ontvangen. Draagt u een steentje bij aan Yad Elie, zodat we met elkaar kunnen voorkomen dat kinderen uit Jeruzalem met een lege maag op school zitten?

Waar staan we nu?

Doel: € 7.000
Stand: € 1.641
Doneer nu aan dit project

Andere projecten