Doneer nu

Voedsel­pakketten

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar Israël kent tal van straatarme mensen. De ongelijkheid in het land is groot. Er zijn mensen die leven in uitbundige weelde, en ook velen die niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Het is uitgerekend deze laatste groep die hard wordt getroffen door de coronacrisis.

Mensen die hun baan verliezen, kunnen overheidssteun aanvragen. De sociale voorzieningen zijn echter schraal vergeleken met bijvoorbeeld Nederland. Een aantal messiaanse gemeenten heeft daarom het plan opgevat om armen in de samenleving in deze moeilijke tijd een voedselpakket te geven. De distributie verloopt in samenspraak met de lokale autoriteiten.

De pakketten zijn zorgvuldig samengesteld. Ze bevatten naast rijst en meel tal van andere basisproducten. De kostprijs per pakket is 112 NIS (ongeveer 28 euro). Vier messiaanse gemeenten, uit Kirjat Sjmona, de noordelijke Jordaanvallei en Tiberias, en een Nederlandse hulporganisatie werken samen bij het aanschaffen van de pakketten.

De vier messiaanse gemeenten voelen zich geroepen om er te zijn voor hun noodlijdende medemens. Graag willen we ze helpen met deze voedselpakkettenactie. Als we erin slagen om totaal 7500 euro bijeen te brengen, kunnen we bijna 275 gezinnen blij maken met een voedselpakket. Helpt u helpen?

Waar staan we nu?

Doel: € 7.500
Stand: € 7.348
Doneer nu aan dit project

Andere projecten